Styx header waag

Referenties

Wij willen u graag kennis laten maken met onze tevreden klanten. Verscheidene werkgevers en werknemers vertellen hier hun persoonlijke verhaal en hoe zij Styx ervaren hebben.

Piet van Grootel, commercieel manager Fontys zakelijke dienstverlening Automotive

Piet van Grootel

“Wellicht is het niet zo bekend dat Fontys ook automotive-opleidingen verzorgd, in deel- en voltijd. Daarnaast is Fontys BE&T Zakelijke dienstverlening actief. Fontys ZD techniek Automotive verzorgt voor verschillende truck- en autoproducenten, dealers en branche-instituten al jarenlang een breed scala aan trainingen en opleidingen. Als commercieel manager onderhoud ik contacten met automotive-opdrachtgevers in heel Nederland en werken hiermee samen onder de noemer “Kennis halen, Kennis brengen. Wij maken maatwerkproducten voor deze branche en gebruiken hun kennis voor onze eigen studenten.

De samenwerking tussen Fontys en Styx Automotive bestaat al enige jaren en ook daarvoor werkte ik met Peter samen. We komen beiden uit de automobielsector en spreken dezelfde taal. Dat helpt enorm en het wederzijds vertrouwen is groot. Zo heeft hij een aantal vacatures in onze backoffice ingevuld: een internationale spin in het afdelingsweb en een coördinator voor alle trainingen van de Franstalige DAF-dealers. Twee keer een schot in de roos. Ieder zijn vak, blijkt maar weer.

Fontys en Styx Automotive werken ook samen op het gebied van referenties en kwalificaties van automotive-personeel. Bijvoorbeeld met het gezamenlijk afnemen van assessments voor technisch personeel dat verder geschoold moet worden.

Als Fontys zijn we gewend opleidingen te ontwikkelen en we hebben de nodige ervaring om o.a. vaktechnische kennis te trainen aan speciale groepen leerlingen, zoals mensen met dyslectie en andere leerproblemen. We hebben een eigen werkplaats waarin de trainingen voor o.a. de Wa-jongeren van Styx Automotive verzorgd worden.”

Stefan Brauers, Manager Parts TTA Truckland Tilburg en Turnhout

“Styx Automotive ken ik vanaf de begintijd. Heb toen via Peter een nieuwe baan gevonden en ben ook opdrachtgever geworden voor het werven van technische jongeren die van onder af aan bij ons instromen. Snelle reacties op vragen en goede alternatieven in de taal van onze branche gecommuniceerd.

Als ik beschrijf welke nieuwe medewerker ik zoek, heeft Styx dezelfde mens op het netvlies, ongetwijfeld door de jarenlange ervaring van Peter Nijkamp en zijn consultants in de autobranche.

Ik ben nogal kritisch en gericht op resultaat en Styx is voor mij een uitstekende partner. Eén telefoontje is genoeg. De duidelijke assessment uitkomsten waren voor mij een nieuw en constructief instrument. Geeft praktische meerwaarde bij de werving & selectie.”

Walter van de Ven, Automobielbedrijf P. van de Ven Vessem bv.

Walter van de Ven

“Net als Peter ben ik opgegroeid in het dealerbedrijf. Hij weliswaar voor een ander merk, maar onze stijl van werken lijkt erg op elkaar.

Ik tref Peter een 3-4 keer per jaar met een aantal auto-ondernemers uit de regio. We combineren dan het nuttige met het aangename, zogezegd. Dan lopen de discussies regelmatig hoog op, want we zijn natuurlijk allemaal een beetje eigenwijs. In die discussies merk ik dat Peter een hele brede kijk op de automotive markt ontwikkeld heeft en zijn visie op efficiency en personeelsbeleid is levendig, verhelderend en goed onderbouwd.

Zowel op het gebied van arbeidsrecht als bij het selecteren van personeel is Styx Automotive een aanspreekpunt voor P. van de Ven Uw Ford dealer.

De service van Styx op het gebied van assessments en personeelsbeoordeling worden eveneens als waardevol ervaren.”

John van Dommelen, Chef monteur Bosch Car Service in Helmond (Autoboulevard) over Michèn van Lierop, Wa-jongere geplaatst door Styx Automotive.

John van Dommelen

“Begin vorig jaar kregen wij behoefte aan een paar ‘extra handjes’ in onze werkplaats. Wij benaderden Styx Automotive en legden onze vraag neer bij Peter. Wij zijn gewend zelf mensen op te leiden en onze eisen waren dan ook duidelijk omschreven.

Styx ging aan de slag en een tweetal weken later werd Michèn bij ons voorgesteld. Hij blijkt uiteindelijk het dekseltje op ons potje te zijn. In eerste instantie was hij te introvert en te bescheiden. Maar met de juiste aansturing (geef duidelijke instructies) en de klik die je met al je personeel moet hebben ontwikkelt Michèn zich dermate dat we een uitstekende kracht in onze werkplaats erbij hebben. Inmiddels werkt Michèn als zelfstandig monteur die we op afstand een beetje bijsturen.

Styx Automotive zoekt op een manier waaruit blijkt dat ze onze branche en onze behoeften begrijpen. De samenwerking is duidelijk, bondig en resultaatgericht. Ook de begeleiding achteraf is afdoende.

Wanneer er weer behoefte is aan mensen voor ons bedrijf zullen we Styx Automotive en Peter zeker weer inschakelen.”

Ron Ramaekers van Bandencentrale Best

Ron’s Bandencentrale in Best is een kleine gespecialiseerde leverancier van autobanden. Ron's Bandencentrale

Vanwege de gestage groei zocht Ron latent naar uitbreiding. Max is een 18-jarige met een Wajongstatus die zocht naar een werkplek met structuur, aandacht en vertrouwen in hem. We hebben hen met elkaar in contact gebracht en toen er een klik bleek is Max met een proefplaatsing gestart. Vanaf dat moment is onze jobcoach actief geweest om enerzijds Ron te helpen met alle paperassen en Max te helpen om te wennen aan het werkende leven. Vakinhoudelijk pakt Max de draad snel op en de samenwerking verloopt voorspoeding. De jobcoach is er om Max op te vangen als de (mentale) druk te groot wordt of als de realiteit niet voldoet aan zijn verwachting. Hoe het nu gaat? Toen Ron tijdelijk aan zijn bureaustoel gekluisterd was heeft Max de winkel uitstekend zelfstandig gedraaid!